Santa Cecília 2020

Entre altres esdeveniments, aquest any també serà recordat per moltes i molts músics com l'any en que no vam poder celebrar les festes de Santa Cecília com cal. És per això que la Societat Unió Musical d'Alberic vol desitjar una feliç festivitat de Santa Cecília a músics, socis, veïns i veïnes, i en definitiva a totes i tots els amants de la música! Encara que de diferent forma, aquest cap de setmana intentarem fer-vos arribar la nostra pasió i il·lusió per la banda i la música. Estigueu atentes i atents a les xarxes socials! I com sempre... 1.000 gràcies per donar-nos suport!

Ja formeu part de la Suma! Enhorabona!

NOUS EDUCANDS

La nostra Banda Jove ha realitzat nombroses actuacions durant aquest any, les dos últimes han format part d’un intercanvi de bandes joves amb el poble veí d’Alginet.

FI DE CURS DE L’ESCOLA DE MÚSICA “Leopoldo Magenti”

Per celebrar el fi de curs de l’escola de música, els alumnes han ofert diverses actuacions a familiars i amics. Al teatre Liceu hem pogut gaudir de les audicions de l’alumnat d'estimulació i iniciació musical, banda infantil i banda jove. I els alumnes que ja toquen algun instrument també han realitzat audicions a les aules on fan les classes.

FIRA DE SANT JOAN I SANT PERE

Un any més la SUMA acompanya al poble en les seues festes de Sant Joan i Sant Pere. La Banda participa en nombrosos actes com el de la presentació de la Regina de festes i la seua cort d’honor, en cercaviles pel municipi, la Cavalcada final de Fira i el tradicional Festival de Bandes de Música. Enguany celebrem la 52è edició, i serà un festival especial perquè les bandes que compartirem escenari seran la Banda Jove i la Banda Simfònica de la Societat. Ambdues bandes desfilarem juntes des de la Glorieta interpretant el pasdoble “Enrique Alonso” fins la Plaça de la Constitució, on podrem disfrutar d’un programa variat i de molta qualitat per part de les dos formacions. 

LES SOCIETATS MÚSICALS VALENCIANES ACONSEGUIM 10 RÈCORDS GUISNESS

 

El passat 26 de maig es va celebrar un gran acte a Mestalla per commemorar el 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Més de 300 bandes i 20.000 músics de les Societats Musicals de la comunitat realitzaren una desfilada des de les immediacions del camp de futbol aconseguint un Rècord Guinness a la “major desfilada de bandes de música de la història”. La Societat Unió Musical d’Alberic no podia faltar a aquesta important cita i vam acudir amb la Banda Jove i la Banda Simfònica; feia goig veure’ns desfilar per l’Avinguda d’Aragó! (foto 2)

Dels 14 rècords que es volien aconseguir, finalment en vam superar 10: a la major desfilada de bandes de música, a la major banda de percussió corporal; i als majors ensembles d’oboès, saxos, trombons, trompes, trompetes, bombardins, clarinets i de corn anglès.

Aquest esdeveniment pretenia mostrar al món la riquesa i el valor de les Societats Musicals i també ser un homenatge a tots els músics que en formem part.

A més cal dir que recentment el Govern Valencià ha declarat les Societats Musicals Bé d’Interès Cultural.

Setmana Santa 2018

Un any més la Societat Unió Musical d'Alberic ha suposat una peça clau en una de les setmanes més importants per a la nostra població. La Suma va participar en l'acte del Pregó, la desfilada de bandes, i el concert a la Muntanyeta de Diumenge de Rams, ... així com en les diferents processons que s'han anat succeïnt durant tota la setmana. Com podeu veure a les imatges, la nostra família no para de crèixer!

Falles 2018

 

Durant les falles d'aquest any la SUMA ha tornat a omplir els carrers del poble de música festera. A més de tocar amb les falles l'Amistat, Local i Corral, també hem acompanyat la Junta Central Fallera i la seua Fallera Major, el que ha suposat un ampli desplegament de tota la SUMA. En alguns actes com el de l'Ofrena, hi hauria més de 100 músics interpretant pasdobles darrere de les falleres i els fallers. Cada any ens superem!

SETMANA SANTA D'ALBERIC

 

Ja tenim a la vista un dels dies més representatius del nostre poble: el diumenge de rams. I com és tradició, la nostra banda estarà present en diferents actes d'aquest dia tan emblemàtic.

Així que el proper diumenge dia 9 d'abril a les 16h, vos esperem al festival de bandes de música i de tambors i cornetes a la plaça. Des d'allí desfilarem fins la Muntanyeta, on realitzarem un concert a les portes de l'Ermita de Santa Bàrbara.

El programa d'aquest concert serà:

 

- Las arenas (PD). Manuel Morales Martínez.

- Concha (marxa de processó). Victor Ferrer Castillo.

- A mi madre (PD). Roque Baños.

- Reina de fiestas (PD). Jose Mª Ferrero.

- La nina de Santa Ana (MP). Rocío Bracero.

- Las provincias (PD). V. i A. Terol.

- Enrique Lopez (PD). Antón Alcalde.

- Puenteareas (PD). R. Soutullo.

 

 

Però abans del diumenge, i amb motiu del Pregó de Setmana Santa, també ens podreu escoltar al teatre Liceu.

 

La Banda Simfònica de la SUMA acompanyarà a la pregonera d’aquest any, M. Paz Gómez Navasquillo, amb un concert a continuació del pregó. L’acte començarà a les 22:00h, i el programa que hem preparat és el següent:

- Las arenas (PD). Manuel Morales Martínez.

- Concha (marxa de processó). Victor Ferrer Castillo.

- The Spirit of Live. W. Jordan.

- Pepe Nuñez (PD). Juan Sánchez.

 

CONCERT DE NADAL DE LA BANDA JOVE

 

El proper diumenge 18 de desembre a les 12h, la Banda Jove de la Societat Unió Musical d'Alberic, ens oferirà el concert de Nadal al teatre Liceu.

Concert de Nadal de la Societat Unió Musical d'Alberic

AL-BERIC

(Història d'un poble)

 

Poema Simfònic descriptiu en quatre moviments

 

A través dels segles, les accions, les decisions o els plantejaments que les nacions, els pobles i les persones han adoptat, s'han anat convertint en la història que cadascun d'ells, per això els que hui estem ací serem part d'eixa història per a les futures generacions.

Encara que les primeres dades arqueològiques que es coneixen d'Alberic són els d'un xicotet poblat del final del bronze anomenat: “La Coroneta del Rei” (1200 i 950 abans de Crist) i les restes romanes al seu terme municipal poden aportar lluminositat i arribar a conclusions rigoroses amb qué poder desfer l'afirmació gratuïta de l'origen àrab d'Alberic, la veritat és que la seua història s'amaga a través de 1000 anys, i renareix amb referències escrites en el segle XIII. Este és el punt de partida en el qual es recolza esta composició.

El 28 de setembre de 1238 es firmen les capitulacions ente el Rei moro Zaen i el Rei Jaume I.

El Rei Jaume I en les capitulacions deixava als vençuts en plena llibertat de d'eixir dels poblats on residien o quedar-se en ells. Esta va ser la llei en virtut de l'aplicació de la qual, els moros d'Alberic van poder quedar-se en les seues cases, la qual cosa significava ser un poble de moros dins d'un regne cristià, encara que van conviure amb alguns cristians.

Esta és perquè la base per a la construcció dels dos primers moviments de l'obra: “Amaneix en l'Alqueria i Capitulació”, i “Dansa i Marxa de les cultures” simbolitzant este la convivència de les dos cultures.

El motí popular contra els senyors i la noblesa va donar com a resultat la famosa guerra de Germanies, açò no tindrà més transcendència per al nostre poble si no fóra perquè Alberic en eixe periode va patir el fagor de la guerra en dos ocasions, la primera desde Carlet i la segona desde Xàtiva i perquè Francisco Sava un moro resident a Alberic va voler ser rei d'Espanya. Este és el passatge de la nostra història amb què es conxtrueix el tercer moviment: “Les Germanies”.

L'anhel que Alberic es convertira en Vila Reial dóna peu per a la construcció del quart i últim moviment de l'obra: “La Vila Reial”.

És este un dels passatges més densos de la nostra hirtòria. Cal pensar que dos mesos després de la reconquesta Jaume I va concedir a Lope Ferrench (ciutadà arangonés) l'Alqueria d'Alberic i a partir de llavors anirà passant per distins amos. Pedro Zapata en 1282 la ven al rei Jaume II d'Aragó que només a va retindre fins al 1300 i la va vendre a Jaume de Romaní. A partir d'ací més de 300 anys de senyorius i una lluita costant desde finals del segle XV fins al 3 de gener de 1835 que una sentència del Tribunal Suprem de Justicia desvinculava a Alberic del senyoriu particular i s'incorporava amb tot dret a la vida civil de la nació regida per la Corona. Havia acabat un tenaç procés de quasi noranta anys, i que influeix de manera decisiva en el canvi que es va operar a Alberic en els pas del segle XVIII al XIX.

Un llarg camí des d'aquell llunyà 1238 per a aconseguir en apenes mitja hora de música plasmar tants i tants esdeveniments ocorreguts en el nostre poble, però, si amb això s'ha contribuït a que no oblidem als que ens han precedit l'objectiu està complit. Al final de la composició escoltarem a les trompes amb una temàtica porposta al principi de l'obra. Esta és d'alguna manera la moralitat d'este treball, és a dir, sis segles separen el principi del final, però si hem arribat a la materialització d'eixe anhel per a convertir-nos en Vila Reial, no obidem a tots aquells que ens van precedir, i que amb els seu esforç i treball han forjat la història del nostre poble.

Esta obra és doncs un homenatge a un poble valencià; al poble que em va veure naixer, a les seues gents, a totes aquelles persones que a través dels segles han contibuït amb el seu esforç i treball al seu desenvolupament, perquè hui podem sentir-nos orgullosos de ser: “d'Alberic”.

 

Juan Bautista Meseguer Llopis





CONCERT DE SETMANA SANTA 2013

Primera Part.

  • Toccata “L’orfeu” Caludio Monteverdi 7’

  • Tenebræe Factæe sunt (Responsori de tenebres). Tomàs Luis de Victoria 3’

  • Partita per a flauta sola. Johann Sebastian Bach 10’

  • Magnificat a 12. Andrea Gabrielli 6’

  • Canzon XVI a 12 Ch. 209 (Canzoni e sonate) Giovanni Gabrielli) 5’

Segona part.

  • Música pels funerals de la reina Mery. Henry Purcell. 14’

    • Sounded before the chariot.

    • Funeral sentences

      • Verse

    • Thou knowest, Lord

    • Canzona

    • Sounded before the chariot.

  • Magnificat a 14. Giovanni Gabrielli 6’

  • Sonata Pian e forte. Giovanni Gabrielli Ch. 175 (Sacrae Symphoniae) 5’

  • Battaglia a 8. Andrea Gabrielli 8’

  • Canzon noni toni a 12. Giovanni Gabrielli Ch. 183 (Sacrae symphoniae) 5’



La Societat Unió Musical Alberic es prepara per celebrar santa Cecília

     La Societat Unió Musical es disposa a realitzar una sèrie d’actes per a celebrar a la patrona de la música, Santa Cecília. Estos actes començaran el dissabte 10 de novembre, a les 20 hores, al Teatre Liceu on es celebrarà la Presentació i Exaltació de la Musa de la Música 2012, Senyoreta Roser Pelegrí i Calvet, i la seua Cort d’Honor.Un dels actes més emotius arribarà el dissabte 17, on la banda anirà en passacarrer a recollir als més de trenta educands que entren a formar part en la Banda Jove de la Societat Unió Musical Alberic.

     El dissabte 24, el matí serà per als més menuts de la casa, hi haurà una cavalcada de disfresses, una xocolatà i una actuació de Titelles al Teatre. La missa en honor a Santa Cecília, tindrà lloc el mateix dissabte 24, a l’Església de Sant Llorenç, a les 19 hores. En finalitzar, eixirà un passacarrer amb la imatge de la Santeta, que acabarà al Teatre Liceu, on tindrà lloc a les 20.30 hores, el Concert en Honor a Santa Cecília, a càrrec de la Banda de la Societat Unió Musical Alberic.

     Amb estos actes, la nostra societat es prepara per a viure intensament la festivitat de Santa Cecília. Des d’estes línies, la nostra enhorabona, tant a la Musa i a la seua Cort, com als Educands que entren a formar part de la nostra Societat.

Santa Cecilia 2013. La nostra musa: Amparo Cebrià i Hernández

Mai haguérem pensat que tu, Amparo, fores la nostra musa, fins que un dia de falles entre broma i broma com tu dius “et liarem” i et decidires a representar a aquesta gran familia.

 

Una musa totalment diferent al que estem acostumats. Sabem que no serás una musa que li donarà molta importancia als vestits, tacons, pentinat i maquillatge, sinó que seràs eixa musa pendent de que cada persona gaudisca de la festa, la nostra festa.

 

És clar que no es poden contar totes les històries que has fet i han passat dins de la teua banda, però no et penses que anaves a lliurar-te d’algunes.

 

Recordes aquell dia que ens batejares a tots com si fores un gran retor?

 

En eixe momento veiérem que estaves destinada a tindre un gran càrrec i ara ha arribat el moment.

 

Eres una xica amb moltes característiques però, si en alguna hem arribat a la conclusió, és que ens agrada molt allò que tens amagat, que tants ens crida l’atenció i que “ pandero” de nom li hem posat.

 

Fora de bromes, has elegit un gran any, ja que després de tanta feina realitzada per participar al Certamen Internacional de Bandes de Música en la secció d’Honor i guanyar el segón premi, tots tenim moltes ganes de celebrar l’esforç. Per tant, será una Santa Cecilia intensa i més encara si eres tu la que ens guía en aquesta festa.

 

Estem tots dessitjant ja que arribe el momento de veure’t preparada, esperant a la teua banda, amb el teu somriure i mirada, la teua alegria i eixos nervis que conmouran a tothom!!

 

Amparo, esperem ser la cort que et mereixes, no et deixarem sola en cap momento i sobretot, disfrutarem dels diez junts per a que així tingues aquesta Santa Cecilia com un record, un bon record per sempre.

 

De segur que durant tot el teu càrrec ens deixaràs bocabadats.

 

Enhorabona musa!!!

 

La Cort d’Honor 2013

Benvinguts a l'espai web de la Societat Unió Musical d'Alberic. Un portal on podrá trobar informació al voltant de la nostra societat, la seua història, escoltar les nostres actuacions i estar al dia de les seues activitats i  agenda de concerts.

Pretenem que aquest espai  web es convertisca en  un punt d'encontre entre curiosos, amants del món de la música de banda i amics músics d'atres agrupacions.

Societat Unió Musical d'Alberic
Plaza Constitución 2
46260 Alberic

sumalberic@gmail.com

 

@SUM_Alberic

Facebook

Instagram

 

Amb la col·laboració de:

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Tots els drets reservats: Societat Unió Musical d'Alberic