La fundació de la Societat Unió Musical d’Alberic data a l’any 1852, tenint caràcter de Banda Municipal, sent dirigida per una mestra amb nocions musicals. Al 1882, es fa càrrec de la Banda el director en Modesto Perales, comptant amb una plantilla de vint-i-cinc músics.

Una de les missions de la Banda d’Alberic ha sigut participar a Certàmens de Bandes de Música. Va ser una de les bandes que van participar al Primer Certamen de la Fira de Juliol a la ciutat de València, a l’any 1886 (actual CIBM València), obtenint un tercer premi. A continuat acudint a diversos certàmens, amb diferents director, durant la seua llarga història, com per exemple a l’any 1931 al de València amb un primer premi; amb el director Ramón Ramirez Caldés, assistiren l’any 1941 (1r Premi Secció Primera) i l’any 1942 (1r Premi Secció Especial) i l’any 1948 (2n Premi Secció Especial), tots ells al de València.

Al 1956 es fa càrrec de la Banda en Emilio Mínguez Martínez, veí d’Alberic i molt estimat per la seua banda, tot el poble el coneixia com “El Mestre”, que durant 25 anys va ser el director d’esta banda. Amb la seua formació i de la seua ma, participaren a diferents edicions dels certàmens de Valencia, aconseguint sempre primers i segons premis a les seccions Primera i Especial B.

 L’any 1981, es fa càrrec de la Banda el director N’Enrique de Dios Cintero, amb qui aquest any obté al Certamen de València un Segon Premi de la Primera Secció i l’any següent, un Segon Premi de la Secció Especial B. Més tard, es fan càrrec diferents directors, com ara En Vicent Barberà, En Miguel Gorrea, En German Nogués, etc., sense deixar d’anar a diferents certàmens, aconseguint molts premis, tant al Certamen de València, com al de Cullera, i com el de Campo de Criptana, i actuant a l’estranger a diferents Europeades i altres concerts, com a Holanda, Bèlgica, França, Portugal, etc.

 La nostra Societat compta amb nombrosos músics professionals repartits per tota la geografia espanyola, i que acudeixen a la seua Banda sempre que tenen ocasió. Cal destacar la figura de grans músics com el mestre en Mario Vallés i Torres, o en Miguel Iborra i Climent, dos músics que en l’última dècada ens han abandonat i que han treballat molt per la seua Banda.

 L’any 2002, es fa càrrec de la Banda el director En Francesc Xavier Martínez i Martínez, amb qui l’any 2004, assisteix al Certamen de Bandes de Cullera, aconseguint el Premi a la Millor desfilada, Primer Premi, i Premi a la Millor Banda del Certamen. Al 2005, participa a la Secció Primera del CIBM de València, aconseguint el Primer Premi.

 Des del desembre de 2005, en director titular es Daniel Ferrero Silvage, amb qui el 2007 assisteix al CIBM de València, participant a la Secció d’Honor, aconseguint el Segon Premi. I el 2009, participà al Certamen Internacional “Vila d’Altea”, a la Secció Simfònica, aconseguint el Primer Premi. Amb el mateix director, participa de nou al CIBM de València a la Secció d’Honor del 2011, aconseguint el Tercer Premi.

 A més de Certàmens, els últims anys la nostra Banda ha realitzat diferents concerts al Palau de la Música, dins del Cicle de Radio Nacional d’Espanya, o al Festival de Nuestras Bandas de Música, i ha sigut protagonista de diferents programes sobre Bandes de Música, com Bandàlia o el de Nuestras Bandas de Música.

 En l’actualitat, compta amb una plantilla de 200 músics federats i un total de 400 socis. També compta amb una Escola de Música reconeguda per la Conselleria d’Educació, dedicada al Mestre i Compositor local “Leopoldo Magenti”, sent esta la gran cantera que te la nostra Banda, amb professors qualificats que formen els nostres alumnes, contant també amb una Banda Infantil i una Banda Juvenil, formada esta última agrupació per més de 70 educands. 

Benvinguts a l'espai web de la Societat Unió Musical d'Alberic. Un portal on podrá trobar informació al voltant de la nostra societat, la seua història, escoltar les nostres actuacions i estar al dia de les seues activitats i  agenda de concerts.

Pretenem que aquest espai  web es convertisca en  un punt d'encontre entre curiosos, amants del món de la música de banda i amics músics d'atres agrupacions.

Societat Unió Musical d'Alberic
Plaza Constitución 2
46260 Alberic

sumalberic@gmail.com

 

@SUM_Alberic

Facebook

Instagram

 

Amb la col·laboració de:

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Tots els drets reservats: Societat Unió Musical d'Alberic